Onderbouw

Algemeen:

De onderbouw van De Oceaan bestaat uit 3 groepen 1/2.

In deze kleutergroepen werken we rond thema's zoals de boerderij, water, kunst, het weer, eten. Allemaal thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

De methode kleuterplein gebruiken we als leidraad voor het werken met de kinderen. Hiernaast is er een themahoek waaraan veel activiteiten worden gekoppeld.

Elk jaar komen er zo'n 5 thema's aan bod. Feestdagen en vieringen worden geïntegreerd in deze thema's net zoals excursies en voorstellingen.

Nieuws uit de onderbouw:

Januari is een drukke maand met allemaal leuke dingen!

We starten het thema 'dieren' op en proberen aan de hand van de andere activiteiten dit thema erin te verwerken. We werken rond 'wilde dieren'. De kinderen mogen knuffels of andere wilde dieren meenemen voor in de spelhoek zodat we hier een spel omheen kunnen maken. We verzamelen ook weer kosteloos materiaal om dieren van te maken. In de gang bij de A en B groep staan manden waar het in kan!

Op donderdag 18 januari krijgen we de 'poppenparade', een poppenvoorstelling bij ons op school. In de groep kunnen we dan met dierenhandpoppen zelf ook een voorstelling maken!

Op 23 en 30 januari krijgen we de workshop en voorstelling 'dansend de wereld door'. De A en B groep werken rond China dus de panda krijgt deze weken zeker een speciale plaats.

De C groep heeft Nederland als dansthema, de dierentuinen worden extra benadrukt.

Op vrijdag 26 januari trouwt juf Arjanne. Ook voor de kinderen wordt hier een feestje van gemaakt want de juf komt met haar bruidegom Cornelis langs op school.

Groep 1D is goed opgestart met juf Bianca, over een paar weken komt juf Jeanette de Ree weer terug na haar zwangerschapsverlof. Ze heeft haar kleine Abby deze week aan de kinderen laten zien en heeft ook weer zin om op De Oceaan te komen werken.


Vriendelijke groet van de kleuterjuffen​!